2014. július 1., kedd

Az első bejegyzés

Kedves Olvasó!


Életmódváltással új blogot is kezdek, hogy magam motiváljam. Feljegyzéseimmel vissza fogom tudni követni, mikor mit tanultam az egészséges életmódról. Könnyen képet kaphatok a változásról amin terveim szerint keresztül készülök menni.
A blog arról fog szólni ami nap mint nap mozgat ... diéta (avagy a helyes étrend kialakítása), egészség, mozgás na és persze a divat!2014. március                 -                  2014. június

Három évvel ezelőtt 62 kilósan elégedetlen voltam az alakommal. Úgy döntöttem leszeretnék fogyni, ezért kizárólag kalória szegény ételeket fogyasztottam. A pékárút, cukros ételeket teljesen száműztem az étrendemből. Zöldség és a gyümölcs soványhúsok jelentették a táplálékom jelentős részét.  Minden nap mozogtam. Megismerkedtem az intervall mozgásformával, melyben az intenzitás váltogatásával eredményesen lehet kalóriát égetni. Ekkor vásároltam meg az első műanyag hullahopp karikámat is, amit homokkal töltöttem meg, hogy hatékonyabban faragja rólam a zsírt. ( Később fa változatban is beszereztem, egy ideig igazán fájdalmas volt a használata amíg meg nem szoktam.) Három hónap alatt 11 kg súlytól szabadultam meg. Elértem az 51kg álom súlyt, nem mertem továbbra is tartani a diétát, mivel kezdett túl vékony lenni mindenem, és sokan jelezték felém, hogy rossz irányba tartok. Reform étrendre váltottam, ami jónak tűnt. Egy éven keresztül tartottam is a súlyom, amíg az életformám nem volt túlhajszolt, és becsülettel hullahoppoztam és tornáztam. Miután a mozgást hanyagoltam, és nem volt elég időm odafigyelni az étkezésre a testem újra változott. Jött a jojó! Mindig észbe kaptam, akkor pár hét diéta még rendbe is hozta ... Ebben az évben már nem! Amikor néhány hónapja azt tapasztaltam, hogy közelítek a három évvel ezelőtti méretemhez észbe kaptam! Nem mértem meg a súlyom, mert rájöttem nem a kilók számítanak! Tavaszodott, és futni kezdtem. Soha nem szerettem futni, az iskolában sem. Most azonban hetente egyszer igyekszem nekiindulni, emellett otthon végzek gyakorlatokat. Az étkezésemen is változtattam. Persze nem egyik napról a másikra kell életmódot változtatni, szinte mindent eszek mértékkel, és NEM bűntudat nélkül. Ezen a blogon fogom összeszedni, hogy miket tanultam, miként változott az életmódom. Tartsatok velem az úton, és tanácsaitokkal akár segíthettek is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése