2015. június 7., vasárnap

Karfiolos lepény

Hozzávalók
1 fej karfiol
2 tojás
só, bors
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
apíitott petrezselyem zöld - elhagyható, ízlés szerint
kókuszzsír a sütéshez




Elkészítés
A karfiolt puhára főzöm, leszűröm, majd konyharuhába teszem és kifacsarom a víztől amennyire csak lehet. Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és összekeverem. A tepsit kibélelem sütőpapírral, megkenem kókuszzsírral, erre három kilapított lepényt formálok a masszából. 190 fokon 10-15 percig sütöm  az egyik oldalát, majd megfordítom, és sütöm a másik oldalát is. Az elkészült lepénykét tojáskrémmel kentem meg, de akár önmagában is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése