2016. február 28., vasárnap

Gluténmentes túrófánk



Ezen a hétvégén szerettem volna kipróbálni valami gluténmentes finomságot. Mérlegeltem a hozzávalókat és kerestem egy megfelelő ötletet. A túrófánk mellett döntöttem, és utólag megjegyzem nagyon is jól.

Hozzávalók
2 db tojás
12 dkg cukor (itt mindenki eldöntheti édesítő, erytritol, nádcukor)
50 dkg zsírszegény túró
13 dkg kukoricaliszt
1 cs sütőpor
olaj a sütéshez

Elkészítés
A tojásokat a cukorral összekeverem, hozzá adom az összetört túrót. Eldolgozás után hozzá keverem a lisztet és a sütőport. Az előmelegített olajba a masszából gyúrt gombócokat belehelyezem, előbb az egyik oldalát sütöm, majd megforgatom, hogy a másik oldala is szép aranybarnára süljön. Ízlés szerint tálalhatjuk vaníliával elkevert tejföllel, vagy lekvárral. Mi porcukorral ettük. Nagyon finom és puha állagú fánkocskák lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése