2016. február 3., szerda

Hogyan maradjunk szépek és fiatalok? 1.rész


A cím egy kis túlzással találó, mert a mai téma azt hiszem minden magára adó ember számára érdekes lehet, és kimeríthetetlen. Én most elsősorban a bőr fiatalon tartására térnék ki ebben a bejegyzésben.
Számtalan módja van ami segítségünkre lehet. A természetre hagyatkozzunk bátran, talán a pénztárcánkat is jobban kíméli ez a verzió.

Antioxidánsok: nem csupán az egészségünket védik, hanem az öregedés folyamatát lassítják, sőt akár vissza is visszafordítják azt. Az egyik ilyen hasznos természetes anyag a szőlőmag! Hatását tekintve természetes táplálékkiegészítő, ami nem csupán az öregedés visszatartásával kapcsolatban van segítségünkre. A rák ellen a legnagyobb segítség a szőlőmag kivonata, úgy tartják a legsúlyosabb rákos megbetegedésben is hasznos lehet. Fokozott fizikai munka és stresszes életmódot folytató emberek számára is kifejezetten jótékony hatású.

Víz! Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát a vízfogyasztásnak, hiszen ha nem iszunk eleget hogyan várhatjuk el, hogy bőrünk jól hidratált legyen. A napi folyadékbevitelre többféleképpen oda lehet figyelni. Ma már letölthető különböző aplikáció is ezzel kapcsolatban, ami figyelmeztet bennünket időnként, hogy igyunk!

C-vitamint tartalmazó ételek. A C-vitamin az egyik legfontosabb tápanyag a bőr védelmében, mivel nélkülözhetetlen a kollagén keletkezéséhez és regenerálódáshoz ami a bőr rugalmasságát is befolyásolja. Több olyan étel van ami rengeteg C-vitamint juttat a szervezetbe: kivi, citrusfélék, paprika, paradicsom

Omega-3 zsírsavat tartalmazó ételek a ragyogó bőr mellett a szívedet is óvják valamint az immunrendszert is erősíti. Szépészeti szempontból a hajhullást is megállítja, javítja a látást. Korábban írtam egy rövid bejegyzést a chia-magról, amiben dúskál az Omega-3. Emellett a brokkoli, az avokádó, a lenmag és a lazac is tartalmazza.  

Tipp: építsd be az mindennapjaidba a chia-magot a reggeli gabonapehelybe, turmixba szórva. Már tettél egy lépést a bőröd fiatalságának megőrzéséért. Íme a mi reggelink:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése