2016. február 2., kedd

Náthásak lettünk... ezt fújhatjuk?


Náthás időszak van. A hőmérséklet csökkenésével hirtelen megemelkedett a körülöttem náthássá váló emberek száma. Sajnos ez most engem is érint, ezért gyorsan utánanéztem mivel orvosoljam a gondot mindenféle gyógyszer nélkül.


Természetesen az egyik legfontosabb a megelőzés, erre a következő tippek lehetnek hasznosak:- Szellőztessünk sokat! Az állott levegőben könnyebben szaporodnak a bacik.- Kerüljük a tömeget! Természetesen, ha lehetőségeink engedik. Rövid távra ne szálljunk fel tömegközlekedésre, egy két megállót sétálhatunk, a friss levegő jót tesz!- Igyunk sok folyadékot! A cukros üdítőket hanyagoljuk. Első sorban vizet, meleg italként frissítő teát fogyasszunk.- Pihenjük ki magunkat! A szervezetünknek szüksége van elég időre a feltöltődéshez, hogy ellenálló tudjon maradni.- Tartsuk kondiban a testünket! Mozogjunk egy héten többször, akár reggelente minimum tíz percet (annyit mindenki beépíthet a reggeli rutinba.)- Együnk több zöldséget, gyümölcsöt! Vigyünk be minél több vitamint, akár adalékmentes vitaminokat is, amit bio boltokban lehet kapni!
- Mossunk többször kezet! A számítógép billentyűiről is rengeteg bacit tudunk összeszedni (olykor érdemes lefertőtleníteni azt is!).Mit tegyünk, ha már utol ért a nátha?:- Sós vízzel gargarizálva állítólag kevesebb eséllyel kapunk el megfázásos megbetegedést. Mivel a sós víz fertőtlenítő hatású, a már gyulladt területet is gyógyítani tudja. Kivonja a folyadékot a megduzzadt területről, és feloldja a váladékot.- A fokhagyma mikrobaölő vegyületet tartalmaz, így távol tartja, és ki is űzi a bacikat, vírusokat.- A házi húslevesnél nincs jobb, de nem csupán az hatásos a gyulladással szemben, hanem az instant változat is. Egy kutatás ugyanis kiderítette, hogy mind két verzió semlegesíti a neurofil fehérvérsejteket, ami felelős nátha esetén a fokozott nyákképződésért.- Különböző gyógyteák korábbi bejegyzésemben már írtam róla :Ide kattintva olvashatod
Ezt kiegészíteném: fogyassz a teádhoz mézet, ami antibakteriális hatású, és citromot a C-vitamin tartalma miatt.- Izzadjuk ki a bacikat! A jó meleg mézes-citromos teánkkal üljünk be egy kád forró vízbe és izzadjunk. Ezt folytathatjuk a meleg takaró alatt az ágyban, ahol jöhet egy hosszú gyógyító alvás! (A gyömbéres lábfürdő is jó hatású lehet!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése