2016. február 1., hétfő

Nincsen farsang fánk nélkül...

Nem csak a farsang miatt készítettm most fánkot. A családban mindenki szereti. A receptre évekkel ezelőtt bukkantam, amikor egy hétvégén fánkra vágytunk, azonban nem volt itthon élesztő. Ehhez a fajtához viszont mindenem meg volt. Cukor mentesen készül, így utólag mindenki úgy ízesíti, ahogy szeretné.

Kefíres fánk

Hozzávalók
250 g kefír
2 db tojás
300 g bio finomliszt
1 cs sütőpor
vanília rúd

Elkészítés
A tojásokat összekeverjük a kefirrel, majd a többi hozzávalóval. Az egészet simára kikeverjük robotgép segítségével. Evőkanállal olajba szaggatjuk, ami nem lehet túl forró, máskülönben a közepe nyers marad. A tetejét xilittel meghintjük. Házi lekvárral tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése