2016. február 18., csütörtök

Rakott padlizsán


Azt tudjuk, hogy a padlizsán egy nagyon finom növény. Sülve-főve-rántva, salátaként, szendvicskrémként és megannyi formában fogyasztjuk. Azonban kevesen tudjuk mennyi jótékony hatással bír. Ezek közül jó ha tudjuk, hogy vértisztító, koleszterinszint csökkentő, emésztéskönnyítő, rengeteg antioxidánst tartalmaz így megköti a szabadgyököket, amivel védi a szervezetet a rákos sejtek elburjánzásától.

Hozzávalók:
1 nagyobbacska padlizsán
20 dkg darálthús
3 db koktélparadicsom
1 kisdoboz paradicsompüré
10 dkg rizs
1 fej hagyma
10dkg sajt (ízlés szerint, nálam most épp Edami))
fokhagyma granulátum / 1-2 gerezd fokhagyma
bors
oregánó
rozmaring

Elkészítés:
A padlizsánt felkarikázzuk, és besózva állni hagyjuk. A rizst megpároljuk a szokott módon. A hagymát megpároljuk olajban, hozzáadjuk a darálthúst, amit addig főzünk folyamatos kavargatás mellett amíg a hús meg nem fő. Belekavarjuk a paradicsompürét és a fenti füszerekkel ízesítjük. A padlizsánról a nedvességet papírtörlővel  felitatjuk, olivaolajjal kikenjük a sütőedény alját. Rétegezve tesszük bele a hozzávalókat, az aljára padlizsánt, rá a rizst, a paradicsomszószos-darálthúsos masszát, erre még egy réteg padlizsánt teszünk. A tetejére reszeljük a sajtot, amit szeletelt koktél paradicsommal díszítünk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szépen megsül a sajt. Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése