2016. március 21., hétfő

Bögrés gluténmentes diós süti

Szeretem az egyszerűen elkészíthető ételeket. Ez a süti eredetileg egy bögre finomliszttel, és egy bögre fehércukorral készült. A lisztet gluténmentes rizslisztre, a kristálycukrot felére csökkentve nádcukorra cseréltem. Így egy kicsit egészségesebb verziót sütöttem a családnak.

Hozzávalók
1 bögre rizsliszt
1/2 bögre darált dió
1/2 bögre nádcukor
1 cs sütőpor
1 bögre tej
1 tojàs

Elkészítés
A tojást és a tejet elkeverem a cukorral. A többi száraz hozzávalót folyamatos kevergetés mellett hozzá adagolom. Szilikon sütőformába öntöm, előmelegített sütőbe helyezve tűpróbáig sütöm. A diós süteményt zöldalmával tálaltam, ami nagyon jól harmonizált egymáshoz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése