2016. március 4., péntek

Fogyásom rövid története

2009 nyarán 28 évesen
Életmódváltás... hol is kezdődtek a bajok? Valahol a második gyermekem megszületése után pár évvel. Pár évig hagytam magam abban a hitben ringatni, hogy semmi baj, mások sem maradtak ugyanolyanok, mint a terhesség előtt. Harminc voltam amikor azt mondtam elég, életmódot váltok. Letettem a cigarettát, ahogy egy korábbi bejegyzésemben is írtam, ezt ide kattintva olvashatod. Nem bújtam az "elhízom, ha nem dohányzom" közhely mögé, mert tudtam ha dohányzom, ha nem én akkor is képes vagyok elhízni. Miután a fizikai hiány okozta tünetek enyhültek, mozogni kezdtem rendszeresen. Ezzel egy időben kalóriaszámláló diétába kezdtem, ami a napi energiabevitelem 600 és 1000 Kcal között mozgott. Nem fokozatosan tettem ezt, hanem drasztikusan. (Ezt ma senkinek nem tanácsolom!) Azonban azt kellett tapasztalnom, hogy működött. Három hónap alatt 11 kg súlytól szabadultam meg. Lassan megálljt kellett parancsolnom a fogyásnak, izgalmas volt kitapasztalni mi az a mérték amit ehetek, de a súlyom nem nő vagy csökken a mozgással kombinálva. Így olykor fölszaladt pár kiló, amit utána kis odafigyeléssel le is tudtam adni. 

2015 nyarán 34 évesen
Azóta eltelt pár év, és sok tapasztalatot szereztem. A tény, hogy imádok enni azzal párosítva, hogy hízékony vagyok megváltoztatta a napjaimat. Az életem részévé vált a mozgás, állandóan újítok ezen a téren. Keresem a különböző otthon végezhető edzésformákat. Szabadtéri mozgásként tavasztól őszig futok, vagy épp a teraszon végzek gyakorlatokat. Öt éve rendszeresen hullahopp karikázok filmnézés, vagy épp olvasás közben. Ez utóbbi sokakat nagyon meglep, ha mesélem, de mivel folyamatosan tudok egyenletesen hullahoppozni ez már nem okoz gondot. Az étrendembe számomra új ételek kerültek be. Háztartási gépeim sora is olyan eszközökkel bővült, amelyek elősegítik az egészségesebb táplálkozást. A párolást, a kevesebb zsiradék használatát vagy épp a tökéletes mixelést.
Sokan talán azt gondolják, hogy minek ennyi vesződség, és miért nem fogadom el magam olyannak amilyen vagyok. A válaszom erre az, hogy én ez vagyok! Ahogy az otthon, a munka, a ruhák terén magasak az igényeim a külsőmmel szemben is magasak az elvárásaim. Ja, és még egy fontos dolog ami ma még talán nem tűnik annyira fontosnak... de később mindennél többet ér majd: az EGÉSZSÉG! Ennek megőrzésében is hatalmas szerepet játszik az életmódváltásom. Az egészséges életmód az a témakör amiben ennyi idő elteltével is minden nap tanulok valamit! A megszerzett tapasztalataimat pedig ezen a blogon gyűjtöm majd össze, és talán én is motiválok majd valakit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése