2016. március 11., péntek

Hullahopp karika - egy játékos sporteszköz


Évek óta hűségesen pörgetem, de nem tudom megunni. Szerencsére ez a tárgy egy olyan tornaeszköz, ami kis helyet foglal, otthon mindig a közelemben van, így könnyedén fel lehet kapni, amikor akad egy kis szabadidő mozogni. Nem igényel külön alkalmat, én például film nézés közben szoktam pörgetni, vagy épp amikor olvasok (ahogy erről korábban írtam is itt olvasható)

Miért jó ez neked? Amellett, hogy szórakoztató, napi húsz perc használattal nő az egyensúlyérzéked, fokozódik az agyi vérellátásod, nőiesebbek lesznek a mozdulataid,  a hasizmod erősödik, a derekad alaposan megmozgatod, és az alakod is fokozatosan formálja hastájékon. 

Milyen karikát érdemes használni? Amikor elkezdtem egy nagyobb méretű műanyag hullahopp karikát vettem. Valahol azt olvastam, hogy az eszköz súlya növeli a hatékonyságát, ezért homokkal, vagy rizzsel kell megtömni az üreges karikát, így jobban formál. Volt benne valami, szinte fájt amikor a derekamon dolgozott a karika, de így sem adtam fel. Végül úgy döntöttem, hogy befektetek egy drágább verzióba. Fa hullahopp karikát vásároltam, ami tudom, hogy örök darab lesz, ezért nagyon megérte. Ebből a felnőtt méret 80-90 cm átmérőjű. A megfelelő méret kiválasztása a következő művelettel történik: testünk középpontja felől tartva, át kell tudnunk lendíteni a fejünk felett. A karikát. Aki szeretne a saját hullahopp tréningjéhez segítséget, az vásárolhat oktató DVD-t, vagy az interneten is találhat ehhez videóanyagot. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon hatékony!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése