2016. április 9., szombat

Mit okoz a folyadékhiány?

Nálam sajnos a nyári időszakot kivéve előfordul, hogy nem fogyasztok elegendő folyadékot. Ennek természetesen komoly következményei lehetnek. Nálam konkrétan a fejfájásban nyilvánul meg, és a szemem környékén lévő ráncocskák is sokkal láthatóbbak. A folyadékhiány felborítja a szervezet elektrolit egyensúlyát, vérnyomásproblémákhoz, hajhulláshoz is vezethet. 
Számos tünet figyelmeztethet bennünket, ha koncentráció hiányát, szemszárazságot, szájszagot, emésztési problémákat tapasztalunk, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mennyit ittunk az elmúlt napokban. Hosszú távon veszélyes lehet, ízületi fájdalmakat, izomvesztést és a bőr idő előtti öregedését is okozhatja.


Mennyi folyadékot igyunk naponta?
Súlyhoz kötötten meghatározható az ideális folyadékfogyasztás: 10 kilónként 3,33 dl vizet szükséges inni. Természetesen komolyabb fizikai megterhelés esetén, vagy melegebb éghajlaton élő emberek számára emelkedik ez az arány.

Ne várjuk meg, hogy komolyabb tüneteket okozzon a folyadékhiány! Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a vizeletünk színe sötétebb színű jobban figyeljünk oda mennyit iszunk. Normál esetben a vizelet víztiszta. 
Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése