2016. április 22., péntek

Spenót minden mennyiségben

Nem telik el hétköznap zöldturmix nélkül, a kedvencem a saláta-banán kombó, korábban zellerrel is fogyasztottam. Ideje egy picit változtatni, így most spenót levéllel iszom a zöldturmixom. A spenót magas vastartalmáról híres, azonban lúgosítás és méregtelenítés szempontjából sem elhanyagolható jelentős klorofill tartalma miatt. Nem véletlen, hogy a gyógyászatban ebből a zöldségből nyerik ki a klorofillt. 
Tápanyag forrásnak kitűnő, mivel magas az ásványi anyag tartalma is. Felhasználható számtalan módon. Én ezen a héten így készítettem el:



Csirkés-spenót saláta

Hozzávalók
spenót 
paradicsom
uborka
csirkemell
grillfűszer
natúr joghurt

Elkészítés
A csirkemellet befűszerezem és kontakt grillsütőben megsütöm. Ezalatt megtisztítom a zöldségeket, felszeletelem. A kihűlt húst felkockázom, a zöldségekhez öntöm, ráborítom a pohár natúr joghurtot és összekeverem. Érdemes hagyni az ízeket összeérni egy pár órát.


Spenótos tészta


Hozzávalók
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszolaj
20 dkg spenót
200 ml főzőtejszín
1 leveskocka
1 csirkemell
fél cs. tészta

Elkészítés
Felkockázom a hagymát, a húst és a spenótot. A zsiradékban megpárolom a hagymát, beleteszem a csirkemell kockákat és puhára párolom. A spenótot is hozzáadom, fonnyadásig kevergetem majd beleöntöm a tejszínt és fűszerezésül beledobom a leveskockát és a zúzott fokhagymát. Amennyiben nem lesz elég sűrű forrás után étkezési keményítővel sűrítem. 
Főtt tésztával tálalom, ízlés szerint reszelt sajttal meghinthetjük.


Spenótos omlett



Hozzávalók
2 db tojás
1 marék spenót
edami sajt

Elkészítés
A spenótot megtisztítom, felaprítom. A tojást felverem, belereszelem a sajtot (mivel a sajt nekem elég sós, így én nem sózom a tojást). A tojást a palacsintasütőbe öntöm, zsiradékot nem használva, mivel teflonos, így nem ragad le. Rászórom a spenótot, amikor megsül félbehajtom. Tányérra helyezem és zöldségekkel tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése