2016. május 22., vasárnap

Giga finom szendvicskrémek

Itt a nyár, ezt mi sem bizonyíthatná jobban, mint az esti borozgatás a teraszon. Az együtt töltött vidám pillanatokat megkoronázzuk egy könnyed falatozással, ami még egészséges is lehet. Ezért magam készítettem a korpás kenyérre feltétként az alábbi szendvicskrémeket, ami nagy elismerést hozzott az este folyamán.

Spenótos  tojáskrém

Hozzávalók
5 tojás
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 ek mustár
1 ek kefír
1 kk curry
1 kk himalája só
1 késhegynyi bors
1 marék spenótlevél

Elkészítés
A keményre főzött tojást pépesítem, hozzáadom a vajat, amit így meleg tojással könnyebben elkeverek. Ehhez adagolom a többi hozzávalót, legvégül a spenótot szeletelve. A krémet lehűtve tálalom.


Halas szendvicskrém

Hozzávalók
3 konzerv olajos hering vagy tonhal
2 ek kefír
3 ek majonéz
1 közepes lilahagyma
Himalája só ízlés szeint

Elkészítés
A halról leöntjük az olajat, a halat összetörjük. A felkockázott lilahagymát és a többi hozzávalót is a halhoz keverjük. Érdemes egy fél napig a hűtőben állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése