2016. május 17., kedd

Máj zöldséges kölessel

Hozzávalók
2 ek kókuszolaj
1 kis fej vöröshagyma
0,5 kg máj
fél fögre zöldborsó
fél bögre répa
1 bögre köles
pirospaprika

Elkészítés
A hagymát az olajon megpirítom, beleteszem a májat, a felkockázott répát és a borsót. Befűszerezem (nálam ez most is leveskocka volt), pirospaprikát szórok bele. Felöntöm vízzel, hogy ellepje és beleteszem a kölest. Fedő alatt főzöm, gyakran megkeverem. Ha nagyon elfőtt a leve, akkor pótolom, amikor puhára főtt a köles akkor lesz kész az étel. Maradjon szaftos, mert miközben áll a köles magába szívja a nedvességet.

Tipp: zacskóban főzhető kölest vettem, ez egy picit hamarabb megfő valamiért! Ezt akár elő is lehet főzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése