2016. július 25., hétfő

Kovászos uborka, és motivációs kövek

Az elmúlt hétvége kreatívan telt. Több olyan dolgot is csináltam amiket terveztem egy ideje, és jó érzés volt kivitelezni. Az egyik az volt, hogy a nyaralàsunk során összeszedett köveket és a tengerből szedegetett kagyló és csigaházakat megtisztítsam, és megszabadítsam a tenger erőteljes szagától. Némi kutatás után megtaláltam a praktikát a neten. Domestos vízzel többszörösen higított oldatában kellett kifőzni a tengeri herkentyűket és köveket. A szag elmúlt, és tiszta is lett minden. Egy gyertyatálra helyeztem a köveket, amelyekre pozitív szavakat írtam. A kagylókat pedig ezután tettem helyükre. Nagyon motiváló, és jó érzést keltő amikor ránéz az ember. Így az első kihívás teljesítve lett!



A következő feladat a savanyúság készítése a tavalyi sikeres módszerrel. Büszkén jelentem, hogy idén is nagyon guszta lett, remélem finom is! Ami persze a legfontosabb továbbra is tartósítószer mentes! Recept Ide kattintva olvasható!

Mindemellett kovászos uborkát is készítettem a szokásos módon. 

Hozzávalók
2,5kg kovászolni való uborka
1 fej fokhagyma
6dkg só
1 szelet fehérkenyér
2 csokor kapor
2l víz

Elkészítés
Az uborkát konyhai kefével megtisztítom, a végeit levágom, bevágom alulról is a közepéig, és felülről is. Az egyik csokor kapor kerül a háromliteres üveg aljára, ráállítgatom az uborkát, közé fokhagyma gerezdeket helyezek. Három sor uborka fért bele, mert most kis helyes ubikat vettem. Amikor megtelt az üveg a tetejére ráhelyezem a másik csomag kaprot. A melegvízbe feloldom a sót, és teleöntöm. A végén belehelyezem a tetejére a kenyér szeletet. Az üveg szájàra tányért helyezek, olyan helyre teszem ahol nem egész nap éri a nap. 2-3nap alatt tökéletes, roppanós kovászos uborkánk lesz. Hűtőben tároljuk, nyáron a legkedvesebb savanyúság nálunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése