2016. július 19., kedd

Quinoa lecsó


Ismerkedésként, a quinoa-t egy lecsó elemeként használtam fel. Ez egy nagyon értékes élelmiszer, a benne lévő fehérje mennyisége miatt is kiváló eleme lehet diétának vagy a tiszta étkezésnek. Nagyszerű rost forrás, és tele van vassal, aminosavakkal.

Hozzávalók
1 kisebb fej hagyma
4db paradicsom
4db zöldpaprika
1 fél bögre quinoa
2db tojás
só, bors


Elkészítés
A hagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk. A felszeletelt paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk, ha félig megfőtt beleszórjuk a quinoa-t felöntjük vízzel amíg el nem lepi, és összefőzzük. Amikor megfőtt két tojást ütünk bele, és ha már nem túl nyers a tojás melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése