2016. augusztus 22., hétfő

Cukkinis finomság - csokis muffin

Idén is termett cukkini a kiskertünkben, méghozzá igazi bio! Amitől még különlegesebb, hogy valóságos óriások lettek, akárcsak az elmúlt évben. A múlt héten már ehettünk grillezett cukkinit, cukkinis lecsót, rántott cukkinit (amit rizslisztbe mártogattam finomliszt helyett, és isteni finom lett). A felsoroltak nagyon ízletesek voltak, de vágytam valami édességre, amit még nem csináltam korábban. Több fórumon olvastam a cukkinis muffin készítésről, többnyire sós változatban, de ragaszkodom a formához illő megszokott ízhez, így én édes változatot csináltam. A csokis muffin nálam mindig nyerő, így az alábbi receptet készítettem el. Annyit változtatnék rajta, hogy a cukkini mennyiségétől függ az állaga, sajnos nehézkesen sült meg, mivel nagyon híg volt a tészta. Ilyen esetben legközelebb több lisztet fogok beletenni, így könnyebben összeáll majd a sütés folyamán.

Hozzávalók
15 dkg zabliszt
10 dkg eritrit (édesítő, xilittel vagy cukorral is lehet helyettesíteni)
2db tojás
10 dl kókuszolaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál só
1 közepes cukkini

Elkészítés
A tojás sárgáját, az olajat a felkockázott cukkinit összeturmixolom, majd a felvert tojás fehérjéhez adagolom. A szárazanyagokat is összekeverem külön tálban, végül az egészet összeöntöm. Muffin formákba kanalazom, és előmelegített sütőben 180 fokon sütöm fél órán át. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Banán szeletekkel tálaltam, a két íz nagyon jól harmonizál egymással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése