2016. augusztus 17., szerda

Könnyen elkészíthető házikészítésű túró

A tejtermékek otthon is könnyedén elkészíthetőek, mindenféle adalékanyag nélkül. Az egyik legkedvesebb barátunk az alábbiak szerint készítette el, a mi legnagyobb örömünkre, mert nagyon finom lett. Gyorsan el is fogyasztottuk frissen. Túrós tésztát, és a korábban megosztotott receptet használva gluténmentes túrófánkot készítettem, melynek a receptjét Ide kattintva lehet elérni.

Házi túró

Hozzávalók
Nem uht vagyis nem hőkezelt tej
Üveg edény
Textil pelenka

Elkészítés
A tejet üvegedénybe töltjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk négy-öt napig, amikor már a tej szétválik a savótól textilpelenkába teszem. Másfél napon keresztül csöpögtetem, majd edénybe helyezem, villával összetöröm. Az így elkészült túrót hűtőben tárolom fogyasztásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése