Új receptem egy finom gluténmentes finomság, zabpehellyel, rizsliszttel készítve. Ma nem is terveztem, hogy sütni fogok, de végül kedvet kaptam rá, és nem bántam meg. Egy kis kényeztetés jól esik a családnak.
15 dkg rizsliszt
10 dkg zabpehely
1/2 cs gluténmentes sütőpor
10 dkg édesítőszer / barnacukor /eritrit
2,5 dl zsírszegény tej
1 közepes méretű tojás
1,5 dl kókuszolaj
3 evőkanálnyi meggy
Elkészítés
A száraz anyagokat összekeverem egy tálban, egy másik tálban pedig a folyékony hozzávalókat. A kettőt összekeverem, kicsit állni hagyom. Szilikonformába öntöm, majd rápakolom a meggyet. 180 fokon sütöm tűpróbáig.
Tipp: A meggyszemeket rizslisztben megforgatom, így a sütit nem áztatja majd el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése