2016. október 18., kedd

Gluténmentes boci süti

Az élet lehet édes gluténérzékenyen is, ezt mi sem bizonyítaná jobban, mint egy könnyen elkészíthető finomság, jelen esetben a boci süti. Egy ideje próbálom kerülni a fehér lisztet amikor csak lehet, ezért rendszeresen böngészek gluténmentes receptoldalakat. Így akadtam erre a kincsre is.

Hozzávalók
15 evőkanál kukoricaliszt
10 evőkanál nádcukor
1 tojás
10 evőkanál kókuszolaj
1 csomag gluténmentes sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2,5 dl 1,5%-os tej

A túrós masszához:
25 dkg zsírszegény túró
vaníliarúd
1 tojás
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál nádcukor

Elkészítés
A kétféle massza összetevőit összekeverem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a csokis masszát, evőkanàllal belekanalazok foltokban a túrómasszából. Előmelegített sütőben 180 fokon  tűpróbáig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése