2016. november 13., vasárnap

Répás és avokádós szendvicskrém

Barátokkal töltött kellemes esténk könnyű vacsorája volt ez a könnyen elkészíthető szendvicskrém, ami meglepően nagy sikert aratott. Pár órával fogyasztás előtt kellett elkészítenem, hogy az ízek összeérhessenek.

Répás szendvicskrém

Hozzávalók
3 db közepes méretű répa
10 dkg trapista sajt
2 evőkanál light majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlésszerint

Elkészítés
A répát, a sajtot és a fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a többi hozzávalót. Pár órára hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk, frissen szeletelt paradicsommal, madársalátával.

Avokádó krém

Hozzávalók
1 db avokádó
1 kiskanál citromlé
2 evőkanál natúrjoghurt
1 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint

Elkészítés
Az avokádót kikanalazom egy tálba, villával összetöröm. A hozzávalókkal krémesre kikeverem. Ezt is hűtőbe teszem tálalásig, amit szintén piritóssal kínálva tálalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése