2017. április 24., hétfő

Süssünk kenyeret

Elég régóta foglalkozunk azzal a témával, hogy miben milyen káros adalékanyagot tesznek, és hogy honnan juthatunk hozzá házi készítésű élelmiszerhez. Emiatt egy ideje gondolkoztunk azon, hogy beszerezzünk egy újabb kütyüt a kenyérsütőgépet. A témát alaposan körbejártuk, és meg is találtuk a számunkra megfelelőt, amit több olyan funkcióval is rendelkezik a kenyérsütésen kívül, mint a lekvár illetve a joghurt készítés. Egyelőre ezeket még nem teszteltem, azonban a kenyérrel kapcsolatban napi szinten szerzek új tapasztalatokat. A család elsősorban a fehérkenyeret kedveli, míg én a magvas rozskenyérért vagyok oda. Mindkettőnek megfelelő az állaga, ínycsiklandó illata van. Amióta megvettünk nem dobtam még ki kenyeret, mert mind elfogy. Ez ránk nem jellemző. Reggelente bekészítem a gépbe a hozzávalókat, időzítem, és mire hazaérünk kész a friss kenyér. Hétvégente este teszem bele a gépbe a kalács hozzávalóit, és reggel már ébredéskor érezhetjük a kalács csalogató illatát.
Mindenkinek szeretettel ajánlom, mert az árát hamar visszahozza, hisz nincs kidobott pékáru. Mindig friss és olyan kenyeret eszünk, amiről tudjuk, hogy milyen hozzávalókból készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése