2017. június 16., péntek

Sajttal, sonkával töltöt karfiollepények

Hozzávalók
1 fej karfiol
3 db tojás
10 dkg sajt
petrezselyem
só, bors
10 dkg sonka
1 cs lapkasajt

Elkészítés
A karfiolt rózsáira szétszedem, aprítógépben megdarálom. Hozzáadom a tojásokat, a reszelt sajtot, petrezselymet és a fűszereket. A palacsintasütőgépet kikenem olajjal, és fagyiskanállal két gombócot helyezek a sütőre, amit ellapogatok. Előbb az egyik oldalát megsütöm, majd átforgatom őket. Az egyikre ráhelyezek egy szelet lapkasajtot és egy szelet sonkát, a tetejére pedig ráteszem az üres lepényt, egyszer még átfordítom, hogy mindkét oldal jól átsülön. Frissen a legfinomabb, amikor a sajt még olvadt benne, így mindeféle öntet nélkül sem tűnik száraznak.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése